Introductie

Accommodatie »

Reserveren / Prijzen

Arrangementen

Activiteiten »

Omgeving »

Routebeschrijving

Gastenboek

Links

 


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws over El Aguila Libre en al jullie mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. Mijn e-mail-adres is:

 

Wandeltrektocht
Cómpeta - Alfarnatejo

met bagagevervoer

Duur
8 dagen / 7 nachten

Niveau
Geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en enige wandelervaring

Prijs
€ 246 per persoon.
 

Wandeltrektocht
Cómpeta - Alfarnatejo

 

Wil je te voet een groter gebied leren kennen en toch zonder bagage wandelen dan is dit een ideaal arrangement. De eerste 3 nachten verblijf je in pension Hadriano in Cómpeta, op dag 4 begint de trektocht via een mooie wandelroute langs Canillas de Aceituno en Alcaucin naar Ventas de Zafaraya waar je overnacht in een Spaans hostal, op dag 5 loop je via de GR7 naar Alfarnatejo waar je de volgende 3 nachten verblijft in El Aguila Libre. Het gebied rond Alfarnatejo wordt de kleine Pyreneeën genoemd. Ook hier kan fantastisch worden gewandeld.

Zwaarte

Deze wandeltrektocht is geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en enige wandelervaring.

Het programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst Cómpeta, transfer van bushalte, acclimatiseren in het dorp, eventueel kleine inloopwandeling 1 – 2 uur, overnachting in pension Hadriano
Dag 2 Rondwandeling in het natuurgebied boven Canillas de Albaida 4 – 5 uur, overnachting in pension Hadriano
Dag 3 Transfer naar Fabrica de la Luz, wandeling naar de Puerto Blanquillo en terug via de muilezelroute naar Cómpeta ± 5 uur, overnachting in pension Hadriano
Dag 4 Transfer naar La Raije, wandeling via Canillas de Aceituno en Alcaucin naar Ventas de Zafaraya ± 5 uur, overnachting in hostal Aqui te quiero ver, je bagage wordt van Cómpeta naar Ventas de Zafaraya gebracht
Dag 5 Wandeling via de GR7 naar Alfarnatejo ± 6 uur, overnachting in B & B El Aguila Libre, je bagage wordt van Ventas de Zafaraya naar Alfarnatejo gebracht
Dag 6 Transfer en rondwandeling in de Sierra de Enmedio ± 5 uur of eventueel rustdag, overnachting in El Aguila Libre
Dag 7 Spectaculaire wandeling naar de Tajo de Gomer ± 4 uur, overnachting in El Aguila Libre
Dag 8 Vertrek uit Alfarnatejo, transfer naar bushalte in Alfarnate of Colmenar

Maaltijden

Je bent vrij te gaan eten wat en waar je wilt. In pension Hadriano in Cómpeta kun je zelf koken of in een van de vele restaurantjes of tapasbars in de buurt gaan eten. Hostal Aqui te quiero ver heeft een bar/restaurant (niet duur). Ook in Alfarnatejo kun je kiezen: er zijn verschillende restaurants in de buurt, maar bij Aguila Libre kun je ook prima eten (en niet duur). Het ontbijt bij ons is inclusief.

Reissom

Individueel 8-daags wandelarrangement € 270,- per persoon (bij minimaal 2 personen).

Inbegrepen

Alle overnachtingen in de genoemde accommodaties in 2-persoonskamers met privébadkamer (bij El Aguila Libre 2  badkamers op de gang) , ontbijt op dag 6, 7 en 8, alle genoemde lokale transfers, bagagevervoer van Cómpeta naar Ventas de Zafaraya en vandaar naar Alfarnatejo, uitgebreide Nederlandse routebeschrijvingen (ook met GPS-markeringen) en kaartmateriaal.

Niet inbegrepen

Heenreis vanuit Nederland tot bushalte Cómpeta, terugreis naar Nederland vanaf de bushalte in Alfarnate of Colmenar, overige maaltijden.

Vervoer

Wij raden aan een retourticket naar Málaga te kopen. Er zijn veel goedkope lijnvluchten naar vliegveld Málaga. Vanaf het vliegveld vertrekt ieder half uur een bus naar het busstation van Málaga, ritduur ca. 20 minuten, ritprijs (2006) € 1,-. Vanaf het busstation vertrekt een bus naar Cómpeta op weekdagen om 11.30, 13.15 en 18.30 uur, op zaterdag om 13.15 en 18.00 uur en op zondag om 10.30 en 21.00 uur, ritduur ca. 1 uur, ritprijs € 3,45 (2006). Uit Alfarnate vertrekt de bus naar Málaga op werkdagen om 8.15 uur. Er vertrekken meer bussen per dag uit Colmenar.

 

De wandeling kan uiteraard ook in omgekeerde richting gedaan worden

©2004 - El Aguila Libre