Introductie

Accommodatie »

Reserveren / Prijzen

Arrangementen

Activiteiten »

Omgeving »

Routebeschrijving

Gastenboek

Links

 


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws over El Aguila Libre en al jullie mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. Mijn e-mail-adres is:

Onze Accommodatie

El Aguila Libre is een ruim tweehonderd jaar oude Spaanse cortijo, gebouwd volgens de tradities in dit deel van Andalusië. Witgekalkte, natuurstenen muren die soms wel een meter dik zijn. Rode, halfronde pannen kunstig om en om gevlochten tot een waterdicht patroon. Kleine houten ramen met luiken aan de binnenkant om de hitte in de zomer en de kou in de winter buiten te houden. Een grote staldeur met daarachter een pad van kleine kiezels dat naar het verblijf van de ezels en paarden leidt.

Leidde, beter gezegd, want paarden en ezels zijn er al lang niet meer in El Aguila Libre. Het kiezelpad is nu deel van de vloer in de voorkamer, en het pad ligt nu in de hal naar de badkamer beneden en de trap naar boven. De staldeur is er nog wel, maar die gaat alleen bij mooi weer wagenwijd open. Ramen, luiken, dakpannen, vloerbalken, ze zijn er allemaal nog, origineel of in stijl vervangen. El Aguila Libre ademt daardoor nog dezelfde sfeer als tweehonderd jaar geleden, toen in het gebouw herberg Venta San Juan gevestigd was, die vaak werd bezocht door El Tempranillo, de beroemde bandiet uit deze streek.

El Aguila Libre heeft momenteel vier gastenkamers en een appartement, elk met zijn eigen stijl. Maar ze hebben ook veel gemeen. Alle kamers ademen de warme sfeer van onze authentieke herberg, ze zijn compleet ingericht naar hedendaags comfort en ze hebben natuurlijk allemaal dat onvergetelijke uitzicht op de Pyreneeën van het Zuiden.

Klik op de foto hieronder voor het

2-persoons appartement El Águila

©2004 - El Aguila Libre