Introductie

Accommodatie »

Reserveren / Prijzen

Arrangementen

Activiteiten »

Omgeving »

Routebeschrijving

Gastenboek

Links

 


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws over El Aguila Libre en al jullie mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. Mijn e-mail-adres is:

Comares

Zijn bevoorrechte locatie, op 739 meter boven de zeespiegel, maakt van Comares een natuurlijk balkon waar vandaan je een fantastisch uitzicht hebt op de regio. Bijgenaamd het Balkon van de Axarquía, was het in de loop der tijd nederzetting en vesting van de Feniciërs, de Romeinen en de Moren. De katholieke koning van Spanje heroverde het in 1487. Net als bij de meeste andere dorpen in de regio was de Moorse overheersing bepalend voor het uiterlijk, de naam en de huidige positie van Comares. In Moorse teksten werd naar het dorp verwezen als Hins-Qumarich, het kasteel van Comares

Onder de monumenten bevinden zich de kerk van Nuestra Señora de la Encarnación, die werd gebouwd in de 16e eeuw, en de vele huizen en straten zelf. De betegelde, natuurstenen huizen herinneren nog steeds aan Moorse tijden, net als de straten, sommige getrapt, andere kronkelend, maar allemaal hellend. Op het plateau van Mazmullar vind je de restanten van een dorp uit de 9e en 10e eeuw, terwijl de toren van La Tahona het enige overblijfsel is van de oude muren van Hins-Qumarich. Er bevinden zich vele grotten in het gebied, zoals El Tajo de la Fuente Gorda, El Hollin en El Buho.

©2004 - El Aguila Libre