Introductie

Accommodatie »

Reserveren / Prijzen

Arrangementen

Activiteiten »

Omgeving »

Routebeschrijving

Gastenboek

Links

 


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws over El Aguila Libre en al jullie mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. Mijn e-mail-adres is:

Routebeschrijving

Klik op de kaart om heen en weer te schakelen tussen de overzichtskaart en de detailkaart

Vanaf het vliegveld

Volg bij het verlaten van het vliegveld de enige uitvalsweg, die over een rotonde voert en langs de brouwerij van San Miguel. Hou hier de linker rijstrook aan die over het viaduct gaat en met een grote bocht naar rechts aansluit op de N340 naar Málaga. Zie voor de rest van de routebeschrijving 'Vanaf Málaga' hieronder.

Vanaf Málaga

Op de ringweg van Málaga zijn de plaatsnamen die op de wegwijzers zijn aangegeven, zijn niet steeds dezelfde. Volg de richting die wordt aangegeven met een of meer van de plaatsnamen Córdoba, Sevilla, Granada en/of Antequera. Als je vanuit het westen (vanaf het vliegveld) komt, geeft een lichtportaal boven de weg een splitsing van snelwegen aan. Sla hier af, weer in de richting van bovengenoemde plaatsen. Als je vanuit het oosten komt, bevindt deze afslag zich direct aan het einde van een tunnel.

 

Je bevindt je nu op de A45 (op oudere kaarten aangeduid met N331), de snelweg van Málaga naar Antequera. Na ongeveer 15 kilometer kom je door twee vlak na elkaar liggende tunnels, niet veel later bereik je afslag 124 die wordt aangegeven met de plaatsnamen Casabermeja en Colmenar. Je neemt deze afslag en slaat aan het eind van de afslag voor het tankstation rechtsaf. De weg waarop je nu rijdt, voert na enkele honderden meters een helling op, direct gevolgd door een zeer scherpe bocht (!) naar links. Op de T-splitsing sla je rechtsaf richting Colmenar. Na ongeveer 8 kilometer neem je bij Hotel Arco del Sol de afslag naar Colmenar (dit is de tweede afslag en wordt aangeduid met een benzinepomp bord) en Alfarnate. Sla aan het eind van de afrit linksaf, de MA115 of A4152 richting Alfarnate op. Na ongeveer 3 kilometer bij de Y-splitsing rechts aanhouden, de steile heuvel op. Dit is de Carretera de Granada. El Aguila Libre vind je ter hoogte van kilometerpaal 517. (tussen kmp 10 - 11 bij wegnr A4152)

Vanaf Nerja / Vélez-Málaga

Vanuit Nerja neem je de snelweg langs de kust, de N340 / A7. Bij Vélez-Málaga neem je de afrit die onder andere wordt aangegeven met Colmenar. Je volgt nu de A335 in noordelijke richting, naar Alhama de Granada en La Viñuela. Vlak voor het stuwmeer dat ook La Viñuela heet, gaat de weg rechtdoor over in de A356 en buigt de A335 naar rechts af. Volg hier de A356 rechtdoor, richting Casabermeja. *Net voorbij een benzinepomp vind je de afslag Alfarnate, Alfarnatejo en Riogordo. Sla onderaan de afrit rechtsaf richting Alfarnatejo. Net voor Mondron sla je linksaf de MA157 op naar Alfarnatejo. Je rijdt om Alfarnatejo heen en blijft deze weg volgen, tot je de kruising bij de Venta de Alfarnate bereikt. Sla hier linksaf en direct weer linksaf. Dit is de Carretera de Granada (MA-115 of A4152). El Aguila Libre vind je ter hoogte van kilometerpaal 517 of 10.

 

Alternatief: blijf de A356 volgen en sla af bij het bord Colmenar. Bovenaan de afrit sla je linksaf richting Alfarnate, Alfarnatejo. Na ongeveer 3 kilometer bij de Y-splitsing rechts aanhouden, de steile heuvel op. Dit is de Carretera de Granada, of wegnr MA-115 of A4152. El Aguila Libre vind je ter hoogte van kilometerpaal 517. (tussen kmp 10 - 11 bij wegnr A4152)

©2004 - El Aguila Libre