Introductie

Accommodatie »

Reserveren / Prijzen

Arrangementen

Activiteiten »

Omgeving »

Routebeschrijving

Gastenboek

Links

 


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws over El Aguila Libre en al jullie mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. Mijn e-mail-adres is:

 

Wandeltrektocht
Alfarnatejo
-Comares-Montes

de Málaga
met bagagevervoer

Duur
9 dagen / 8 nachten of

8 dagen / 7 nachten

 

Niveau
Geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en enige wandelervaring

Prijs
€ 305 per persoon.(9 dagen)

€ 274 per persoon.(8 dagen)
 

Wandeltrektocht
Alfarnatejo-Comares-Montes de Málaga

 

Wil je te voet een groter gebied leren kennen en toch zonder bagage wandelen dan is dit een ideaal arrangement. De eerste 3 nachten verblijf je in El Aguila Libre in Alfarnatejo. Het gebied rond Alfarnatejo wordt de kleine Pyreneeën genoemd. Hier kan fantastisch worden gewandeld. Op dag 4 begint de trektocht via een mooie wandelroute langs Riogorde en de rivier Rio Cueva naar het gehucht Huerta de Ranea waar je overnacht in B&B Casa Grenadina. Op dag 5 is hier een prachtige wandeling in de omgeving uitgezet. Dag 6 vervolgen we de route naar Montes de Málaga, waar je de volgende 3 nachten verblijft in Finca Serrato. In het nationaal park Montes de Málaga zijn diverse prachtige wandelingen.

 

Zwaarte

Deze wandeltrektocht is geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en enige wandelervaring.

Het programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst Colmenar, transfer van bushalte naar El Aguila Libre, eventueel kleine inloopwandeling 1-2 uur. Overnachting in El Aguila Libre.
Dag 2 Transfer en rondwandeling in de Sierra de Enmedio ± 5 uur , overnachting in El Aguila Libre.
Dag 3

2 Bergen op 1 dag, de Fraire en de Dona Ana(4-5 uur). Deze route brengt je naar 2 toppen op een hoogte van 1250m. Omdat het hier het leefgebied is van de berggeiten is er een grote kans dat je ze ziet. Overnachting in El Aguila Libre.

Dag 4 Begin van de trektocht langs het spaanse dorpje Riogordo, Rio Cueva met zijn prachtige groene vegetatie, naar het gehucht Huerta de Ranea. Verblijf in B&B Casa Grenadina. Je bagage wordt van El Aguila Libre naar B&B Casa Grenadina gebracht.
Dag 5 Wandeling in de omgeving van Huerta de Ranea van ca 4-5 uur. Overnachting in B&B Casa Grenadina.
Dag 6 Vervolg van de trektocht richting Montes de Málaga. De route loopt langs het hooggelegen pittoreske dorpje Comares dat een schitterend uitzicht biedt over de Middelandse Zee en de Axarquia. Verblijf in Finca Serrato. Je bagage wordt van Casa Gernadina naar Finca Serrato gebracht
Dag 7+ 8 Transfers naar Nationaal Montes de Málaga waar je prachtige wandelingen maakt. Of eventueel rustdag. Verblijf in Finca Serrato.
Dag 9 Vertrek uit Finca Serrato, transfer naar bushalte Colmenar.

Maaltijden

Je bent vrij te gaan eten wat en waar je wilt. In El Aguila Libre kun je zelf koken of een maaltijd bestellen. Ook kun je in Alfarnatejo in een van tapasbars of in het restaurant gaan eten.

Bij B&B Casa Grenadina kun je een maaltijd bestellen of gaan eten bij het dichtbij gelegen restaurant. In Finca Serrato kun je tevens maaltijden bestellen of voor een goede lunch kun je terecht bij Venta de la Nada of Venta Pilar.

Bij alle accomodatie is het ontbijt inclusief.

Reissom

Individueel 9-daags wandelarrangement € 305,- per persoon (bij minimaal 2 personen).

Individueel 8-daags wandelarrangement € 274,- per persoon (bij minimaal 2 personen).

N.B. voor schoolvakanties in het voor- en najaar geldt een toeslag van 10%.

Inbegrepen

Alle overnachtingen in de genoemde accommodaties in 2-persoonskamers met privébadkamer (bij El Aguila Libre 2 badkamers op de gang), ontbijt op alle dagen, alle genoemde lokale transfers, bagagevervoer van Alfarnatejo naar Llano Almendra en vandaar naar Finca Serrato, uitgebreide Nederlandse routebeschrijvingen en kaartmateriaal.

Niet inbegrepen

Heenreis vanuit Nederland tot bushalte Colmenar, terugreis naar Nederland vanaf de bushalte in Colmenar, overige maaltijden.

Vervoer

Wij raden aan een retourticket naar Málaga te kopen. Er zijn veel goedkope lijnvluchten naar vliegveld Málaga. Vanaf het vliegveld vertrekt ieder half uur een bus naar het busstation van Málaga, ritduur ca. 20 minuten, ritprijs (2006) € 1,-.

Vanaf het busstation vertrekt een bus naar Colmenar op weekdagen om 08.00, 09.00, 12.00, 13.00, 15.00, 18.30 en 20.00 uur, op zaterdag om 13.00 en 19.00 uur en op zondag om 11.00 en 19.00 uur, ritduur ca. 45 min, ritprijs € 1,85 (2008).

Uit Colmenar vertrekt de bus naar Málaga op werkdagen om 7.15, 08.00, 9,15, 10.15, 14.15, 16.15 en 18.45 uur. Op zaterdag 08.45 en 16.30 uur en op zondag 09.45 en 17,45 uur.

Ook regelen we transfers van en naar het vliegveld voor 40 euro per rit.

 

De wandeling kan uiteraard ook in omgekeerde richting gedaan worden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©2004 - El Aguila Libre